Freya Award

Het ETZ is voor de derde keer op rij verkozen tot meest patiëntvriendelijke IVF-kliniek van Nederland. Gynaecoloog Jesper Smeenk is erg blij met de erkenning. “Dit is een geweldige stimulans voor ons complete team.”

De uitverkiezing komt tot stand aan de hand van een enquête van Freya, de landelijke, onafhankelijke vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Patiënten geven hun mening op uiteenlopende gebieden over de kliniek waar zij onder behandeling zijn. De enquête is door bijna 1.200 patiënten ingevuld. Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het ETZ scoort onder meer uitmuntend op het gebied van expertise, inlevingsvermogen en begeleiding. De goede scores gelden voor alle medewerkers van de afdeling.

Reacties patiënten

Patiënten van het ETZ die aan de enquête hebben deelgenomen, zijn unaniem lovend over de goede zorg die door Centrum Voortplantingsgeneeskunde wordt geboden.

  • “Het is een zeer betrokken team. Ik had echt het gevoel dat we door iedereen gekend en ondersteund werden. Ook complimenten voor de laboranten, het contact met hen was ook plezierig.”
  • “Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het ETZ is een verademing vanwege de persoonlijke benadering. Samen het behandelplan opstellen en echt naar het individu kijken in plaats van zomaar de richtlijnen volgen.”
  • “Een prettige ondersteuning tijdens de punctie en veel ruimte om aan te geven hoe je als patiënt zaken ervaart.”

Opsteker

Gynaecoloog Smeenk ziet het winnen van de prijs als een fantastische opsteker voor zijn team. “Onze gezamenlijke inspanningen worden beloond. Het is ook onze taak om de patiënten te ondersteunen tijdens het proces. Het is mooi dat de manier waarop wij dit doen wordt gewaardeerd. Natuurlijk hanteren wij de protocollen, maar vervolgens blijven we wel meedenken met de patiënt.” Sinds 1 maart 2016 zijn ook de IVF-labbehandelingen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven overgeplaatst naar het ETZ. “Door deze samenwerking kunnen wij in de toekomst nog meer inspelen op wensen, voorkeuren en behoeften van de patiënten”, aldus Smeenk.

20 jun
28 sep

24 januari 2019: Vruchtbaarheidscafé voor iedereen met een onvervulde kinderwens

24 januari 2019 Vruchtbaarheidscafé voor iedereen met een onvervulde kinderwens Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde Brabant (ETZ) in Tilburg is trots te kunnen melden dat zij een Vruchtbaarheidscafé gaat organiseren. Waar moet […]

18 mei

Patiëntenvereniging Freya heeft ook dit jaar een Pluim toegekend aan het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het ETZ.

Met dit kwaliteitskeurmerk wordt benadrukt dat de fertiliteitszorg in het ETZ ook dit jaar voldoet aan de kwaliteitscriteria van Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. De Monitor Fertiliteitszorg van […]

10 jan

Nieuw elektronisch patiëntendossier

Op 24 maart as gaat het CVB over op een nieuw elektronisch patiëntendossier als een van de eerste afdelingen van het gehele ziekenhuis. Omdat dit een grote impact zal hebben […]

Deze website gebruikt alleen functionele cookies om goede werking van de website te garanderen. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten