Tekort aan Thyrax Duotab (levothyroxine) vanaf februari 2016

Informatie voor patiënten die behandeld worden met Thyrax (let op dit bericht geldt niet voor patiënten die levothyroxine gebruiken onder een andere merknaam bv Euthyrox, Eltroxin of (gewoon) levothyroxine)

Tekort aan Thyrax Duotab (levothyroxine) vanaf februari 2016

Zoals recent duidelijk is geworden zal er gedurende een groot deel van 2016 een tekort aan Thyrax Duotab (merknaam van levothyroxine) zijn. De tabletten van 0,025 mg zijn vanaf februari niet leverbaar. De sterktes 0,100 mg en 0,150 mg zijn op voorraad tot medio 2016. Aspen Pharma Limited, de firma die Thyrax Duotab produceert, laat weten dat ze door verhuizing naar een nieuwe productielocatie dit medicijn tijdelijk niet kan maken. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat u over moet stappen op levothyroxine van een andere fabrikant.

Omdat het voor een deel van de patiënten lastig is om ingesteld te worden op de optimale dosis levothyroxine en tabletten van verschillende fabrikanten kleine variaties in sterkte kunnen hebben is er bij het veranderen van medicijnen met levothyroxine mogelijk een geringe dosis aanpassing nodig. Daarom is het advies vanuit de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie om 6 weken na het overzetten op een ander schildklierhormoonpreparaat een extra laboratoriumcontrole te laten plaatsvinden.

Dit kan in overleg met uw arts geregeld worden tijdens een telefonisch consult. U kunt hiervoor een afspraak maken via het secretariaat op 013-5393108

Voor vragen kunt u ook bellen met Het Landelijk Meldpunt Zorg (LMZ) op werkdagen van 9.00-17.00 uur. Telefoonnummer 088-120 50 20 (lokaal tarief). Ook publiceert Schildklier Organisatie Nederland (SON) alle ontwikkelingen op haar website www.schildklier.nl, dus ook de adviezen van artsen en de vragen en antwoorden die het CBG heeft.

01 feb
28 sep

24 januari 2019: Vruchtbaarheidscafé voor iedereen met een onvervulde kinderwens

24 januari 2019 Vruchtbaarheidscafé voor iedereen met een onvervulde kinderwens Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde Brabant (ETZ) in Tilburg is trots te kunnen melden dat zij een Vruchtbaarheidscafé gaat organiseren. Waar moet […]

18 mei

Patiëntenvereniging Freya heeft ook dit jaar een Pluim toegekend aan het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het ETZ.

Met dit kwaliteitskeurmerk wordt benadrukt dat de fertiliteitszorg in het ETZ ook dit jaar voldoet aan de kwaliteitscriteria van Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. De Monitor Fertiliteitszorg van […]

10 jan

Nieuw elektronisch patiëntendossier

Op 24 maart as gaat het CVB over op een nieuw elektronisch patiëntendossier als een van de eerste afdelingen van het gehele ziekenhuis. Omdat dit een grote impact zal hebben […]

Deze website gebruikt alleen functionele cookies om goede werking van de website te garanderen. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten