IVF-cijfers 2014: Minder verse IVF/ICSI-cycli, minder meerlingen, evenveel zwangerschappen: grotere doelmatigheid in 2014

Het overall zwangerschapspercentage is in Nederland in 2014 nog nooit zo hoog geweest en het meerlingpercentage, wat als complicatie van een IVF/ICSI-behandeling wordt gezien, is nog nooit zo laag geweest. Het overall succespercentage van IVF/ICSI per cyclus nam in 2014 ten opzichte van 2013 toe van 29,5% naar 31,7%, en het percentage IVF-meerlingen nam af van 5,3% naar 3,9%.
In 2014 is het aantal ‘verse’ IVF/ICSI-behandelingen t.o.v. 2013 met bijna 1.000 cycli afgenomen tot 14.115, waarbij het aantal IVF-baby’s met 4.647 min of meer stabiliseerde. Hiermee was één op de 36 baby’s in Nederland een IVF-kind. Deze cijfers komen uit de jaarlijkse rapportage van de bij de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) aangesloten IVF-centra.
Volgens dr. Jesper Smeenk, gynaecoloog in het Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis te Tilburg en samensteller van de rapportage, is de toename van de kans op een zwangerschap vooral te danken aan de betere resultaten die zijn behaald met embryo’s die ingevroren zijn bewaard. Het totaal aantal zwangerschappen dat voortkomt uit een zogeheten cryo-cyclus is inmiddels opgelopen tot eenderde van het totale aantal zwangerschappen na IVF of ICSI. Aangezien de hormonale belasting en risico`s voor een vrouw van een dergelijke cyclus veel lager zijn, betekent ook dit gezondheidswinst.

De IVF-cijfers van 2014 staan op de website van de NVOG onder Voorlichting/IVF-resultaten.

Bekijk de cijfers hier.

 

 

07 sep
01 jul

Bereikbaarheid balie in de zomerperiode, IUI-afspraak inplannen

3 weekenden in de zomerperiode is het secretariaat van het CVB onbemand. Dit betreft de weekenden van 27-28 juli, 3-4 augustus en 10-11 augustus. Voor het aanmelden van een IUI-behandeling […]

16 mei

4 juli 2019: Het Vruchtbaarheidscafe

  4 juli 2019 Vruchtbaarheidscafé voor iedereen met een onvervulde kinderwens Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde Brabant (ETZ) in Tilburg is trots te kunnen melden dat zij een Vruchtbaarheidscafé gaat organiseren. Waar […]

02 mei

Wijziging IUI-behandeling

Naar aanleiding van nieuwe inzichten voeren we een wijziging door bij onze intra-uteriene inseminaties. Vanaf 6 mei 2019 zal de tijd tussen de toediening van de Ovitrelle en de IUI-behandeling […]

Deze website gebruikt alleen functionele cookies om goede werking van de website te garanderen. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten