Bezoek aan het CVB

De afdeling Voortplantingsgeneeskunde van het ETZ  locatie Elisabeth werkt nauw samen met het Amphia Ziekenhuis in Breda, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Jaarlijks worden in Tilburg vele paren geholpen die kampen met vruchtbaarheidsproblemen.

Onze zorg bestrijkt vrijwel het hele gebied van diagnostiek en behandelingen:

Afspraak maken

Wanneer u voor de eerste keer onze polikliniek bezoekt, dient u beiden een verwijsbrief van uw huisarts te kunnen overleggen. Zonder verwijsbrief kan een zorgverzekeraar bepaalde zorg weigeren te vergoeden. U komt bij ons in behandeling als paar. Dit betekent dat voor het eerste consult dubbele tijd gereserveerd wordt en dat beiden een factuur mogen verwachten. Dit kan betekenen dat u ook beiden aangesproken wordt op het eigen risico.

Voor het maken van een afspraak bij een fertiliteitsgynaecoloog of fertiliteitarts kunt u tijdens kantooruren bellen met de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde: (013) 2210060

Voor specifieke vragen met betrekking tot een behandeling kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 09.30 en tussen 13.00 en 14.30 uur (op donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur) bellen met de fertiliteitsverpleegkundige op (013) 2213006

In de algemene folder kunt u nog een aantal praktische punten terugvinden zoals bereikbaarheid van verschillende poliklinieken (plattegrond, routenummers, telefoonnummers).

De patiëntenpas

Gedurende de gehele behandeling, zowel bij polikliniekbezoek als telefonisch contact, heeft u uw patiëntenpas nodig. Wilt u er voor zorgen dit altijd bij de hand te hebben ter identificatie? Deze patiëntenpas kunt u laten maken bij de Patiëntregistratie, links vooraan in het ziekenhuis. Wilt u er voor zorgen dat de gegevens actueel zijn?

Opleidingsziekenhuis

Het ETZ is een algemeen topklinisch opleidingsziekenhuis. In een topklinisch ziekenhuis staan, naast de patiëntenzorg, het verzorgen van medische opleidingen en toegepast wetenschappelijk onderzoek centraal. Het kan daarom gebeuren dat u gevraagd wordt of u er bezwaar tegen heeft dat iemand meekijkt tijdens u bezoek.

Noodgevallen

In noodgevallen kunt u contact opnemen op de volgende wijze:

  • Tijdens kantooruren: via het secretariaat Voortplantingsgeneeskunde, (013) 221 00 60.
  • Buiten kantooruren: via de Verloskamers, (013) 221 08 00 (Fam)

Hebt u een vraag, kijk dan eens bij veelgestelde vragen / FAQ.

Samenwerkingsverbanden Centrum Voortplantingsgeneeskunde Brabant (CVB)

Het Amphia ziekenhuis (locatie Langendijk) in Breda, het Jeroen Bosch ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven zijn als transportklinieken verbonden aan het CVB (Centrum Voortplantingsgeneeskunde Brabant) in het ETZ in Tilburg.

De transportklinieken starten de IVF of ICSI- behandeling van de patiëntenparen en voeren de punctie uit (fase 1 en 2), waarna het fertiliteitslaboratorium de laboratoriumfase (fase 3) uitvoert. De verkregen embryo’s worden op locatie ETZ Elisabeth teruggeplaatst (fase 4). Eventueel worden restembryo’s door het fertiliteitslaboratorium ingevroren en opgeslagen.