Aanpassingen van behandelprocedures gedurende de zomerperiode

Graag brengen wij u via deze weg op de hoogte van onze aangepaste zomerplanning. Om de kwaliteit van de behandelingen optimaal te kunnen garanderen, zijn we helaas genoodzaakt om een aantal regels in acht te nemen. Deze zijn als volgt:

  • Er zijn een 4-tal zondagen waarop het CVB dicht is, te weten: 16 juli, 23 juli, 30 juli en 6 augustus. Op deze zondagen zijn dus geen behandelingen/echo’s mogelijk.
  • Het telefonisch spreekuur is van maandag t/m vrijdag van 8:30-9:30 en 13:00-14:30 Op donderdag is het telefonisch spreekuur ’s middags van 13:30-14:30.

Behandelingen

IUI in de natuurlijke cyclus:
Op zondag 16 juli, 23 juli, 30 juli en 6 aug is geen IUI behandeling mogelijk.
Heeft u een positieve LH-test op 15 juli, 22 juli, 29 juli of 5 augustus, kunt u in deze cyclus niet voor uw IUI- behandeling komen. Het is echter wel raadzaam om gemeenschap te hebben indien mogelijk.

Heeft u een positieve LH-test op zondag 16 juli, 23 juli, 30 juli of 6 augustus, dan kan uw behandeling wel doorgang vinden. U kunt ons die dag echter niet bereiken.

Wat kunt u wel doen:
Op maandag 17 juli, 24 juli, 31 juli of 7 augustus mag u zich dan om 8:15 melden bij de balie van het CVB met het roze formulier en een gevuld semen potje en identificatiemateriaal. (Let erop: deze wijze van aanmelden geldt alleen op de bovengenoemde data!)

Terugplaatsing van een ingevroren embryo in de natuurlijke cyclus:
Mocht de optimale timing van het terugplaatsen van uw ingevroren embryo op zondag 16 juli, 23 juli, 30 juli of 6 augustus vallen, dan zal de embryotransfer een maand uitgesteld worden.

Terugplaatsing van een ingevroren embryo in een GEEP-schema:
Wanneer de terugplaatsing van uw ingevroren embryo volgens schema op zondag 16 juli, 23 juli, 30 juli of 6 augustus valt, kan tot cyclusdag 10 enigszins in het schema geschoven worden waardoor de terugplaatsing hopelijk toch door kan gaan.
Dit kan tijdig gebeuren in overleg met de verpleegkundige.

IVF / ICSI
In geval van IVF of ICSI is er een rooster waarbinnen er een gereguleerd aantal IVF/ICSI behandelingen plaats kan vinden. Dit kan voor u betekenen dat u de Decapeptyl of Triptofem langer dan gebruikelijk doorspuit alvorens u kunt starten met de Gonal-f of Menopur.
Bij de menstruatie na de pil dient u contact op te nemen met de verpleegkundige alvorens u start met de Gonal-f of Menopur. De verpleegkundige zal u informeren wanneer u met Gonal-f/Menopur kunt starten en een echoafspraak met u inplannen.

12 jun
28 sep

24 januari 2019: Vruchtbaarheidscafé voor iedereen met een onvervulde kinderwens

24 januari 2019 Vruchtbaarheidscafé voor iedereen met een onvervulde kinderwens Het Centrum Voortplantingsgeneeskunde Brabant (ETZ) in Tilburg is trots te kunnen melden dat zij een Vruchtbaarheidscafé gaat organiseren. Waar moet […]

18 mei

Patiëntenvereniging Freya heeft ook dit jaar een Pluim toegekend aan het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het ETZ.

Met dit kwaliteitskeurmerk wordt benadrukt dat de fertiliteitszorg in het ETZ ook dit jaar voldoet aan de kwaliteitscriteria van Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. De Monitor Fertiliteitszorg van […]

10 jan

Nieuw elektronisch patiëntendossier

Op 24 maart as gaat het CVB over op een nieuw elektronisch patiëntendossier als een van de eerste afdelingen van het gehele ziekenhuis. Omdat dit een grote impact zal hebben […]

Deze website gebruikt alleen functionele cookies om goede werking van de website te garanderen. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten